Bétaville Project / Application #1

Rémes hely, bérelj fel.
Munka nélkül vagyok,
megbízhatsz bármivel.

 

b-2007-02-07-a-01.jpg

Ez az egész munkahelyváltós történet megérne egy szociotanulmányt, ám idő híján be kell érnem a téma reciklálásával és periodikus postokkal. A legszebbek az egészben természetesen a magyar viszonyokra applikált multis-politkorrektes robotzombi titkárnők (pardon: personal assistant-ok) sablonlevelei, amelyek személyes hangvételéhez képest a Windows hibaüzenetei romantikus szerelmeslevelek.

Első versenyzőnk K. Andrea az S. Kft. alkalmazottja:

Sajnálattal közöljük, hogy az állás betöltésére nem téged választottunk. Kérjük indoklásért ne keress bennünket, cégünk humán erőforrás politikája szerint nem adunk indoklást azon jelentkezőknek, akiket nem alkalmazunk.

Fordítok:

B… meg a k…. anyád, már rég le vannak osztva a lapok, a főnök unokaöccsének má’ fél éve be van ígérve a cucc, te meg jössz itt a szaros szívíddel. Ja, és ne pofázz, hogy mé’nem teccetté’, meg se néztük a refkóidat, de valamit írnunk kellett a lúzereknek.

Figyeljük meg a cégünk humán erőforrás politikája kifejezésben rejlő komolyság mögött meghúzódó enyhe cinizmust: attól eltekintve, hogy tökéletlen tükörfordítása az angol eredetinek (our company’s human resource policy, utóbbi szót rendszeresen a fenti módon ültetik át, holott a szabály vagy elv kifejezések felelnek meg neki a magyarban), abszolut alkalmas gigantikus, ezer osztállyal, szabályrendszerekkel és menedzserek millióival terhelt vállalat benyomását kelteni, ahol – mit ad isten – épp olyan policy született, ami meggátolja az amúgy jóindulatú kisalkalmazottat abban, hogy további felvilágosítással szolgáljon (pedig ő szeretne, de ugye a szabály az szabály, ld. még “én csak parancsot teljesítettem”, stb.).

Folytatás a legközelebbi vicces email esetén.

Reklámok

Egy hozzászólás

  1. A kommunikáció policy viszont az, hogy mindenkit tegezünk, aki kapcsolatba lép velünk? Vagy a sablonleveleket angolból fordítják, és nem veszik a fáradtságot, hogy a tegezés helyett magázásra váltsanak? Vagy együtt őriztél disznót velük?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: